I give you Norway

Juli 2017- Måneden med en stor varebil på kryss og tvers av Vestlandet- "mellomnorgeheiene" og østafjells. Vi fikk tak i en Mercedes Sprinter fra Bærum Bilutleie, snekret et lite kjøkken, fylte den opp med to bikjer, ski, skateboard, klatreutstyr, to oppblåsbare SUPbrett og masse eventyrlysst. Det ble en ypperlig mulighet for å sjekke ut steder i Norge vi aldri hadde vært før eller visste lite om. 

Hrubá Skádi- Et klatremekka

Klatring i Tsekkia er mytomspunnet og veldig spennende. Alt er annerledes enn hva jeg har sett og klatret på før. Spesielt for denne delen av Tsjekkia er at det sandsteinsformasjoner man klatrer på.  Blandt furu og grantrær stikker de massive sandsteintårnene opp, og på toppen kan man skimte noen små ankerplasseringer og noen postkasselignende esker. Ankerene er til å tre tauet igjennom sånn at man kan rapellere ned. Postkassene er til å skrive en bestigningsrapport. 

I en klatreverden hvor det er umulig å  ikke bli litt utstyrshekta er det et annerledes jag i Tsjekkia. Det er ikke tillat med normal sikringsutstyr. Camkiler og nøtter kan du legge igjen hjemme. Her går det i tau, slynger og knuter. Kalk sier du? Det kan du også legge igjen. Ikke tillat. Bolta ruter? joda, men det er ca 15-20 meter mellom hver bolt. Kjenn dine begrensninger og lær dine knuter.

Utsikten er upåklagelig. Nydelig åkerland og furuskog. I horisonten er det lett å skimte gamle middelalderslott og festninger. Enten du ønsker å klatre eller spasere sundt i de flotte naturområdene kan jeg anbefale Tsjekkia. 

VelOSLO- En rullerunde i Oslo

Etter en lang sesong i fjellheimen er det godt med noen dager i Oslo. Besøke noen godbutikker, få seg en digg Pizza og en IPA. Sjekk ut:

Etter en ha kjøpt nye dekk til Fixin så måtte jeg jo ta meg en testrunde for å se hva de nye dekkene tålte. Veldig happy med utfallet. Nå kan jeg sykle gjennom Oslos gater uten å punktere på annenhver brostein eller fortauskant. Nydelig Pizza på PelotonCafé også.