Bikexpedition- Pod Smrken (Tsjekkia)

Ferien som skulle inneholde en god bok, en lang hvit strand, deilig badetemperatur og late dager med god god mat, Mohitios og sandaler ble fort byttet ut med Endurosykling, stisykling, klatreturer og Tsjekkisk øl.

SinglTrek pod Smerken

Pod Smrken 2018 (3 of 15).jpg

SinglTrek pod SMerkn er et stinettverk som ligger helt inntil den Polske landegrensen og som vi opplevde så var det fort gjort å surre seg inn i euforisk tilstand, følge stiene blidt og plutselig innse at vi nå var et godt stykke inn i Polen. Singltrek er godt skiltet og stiene er laget av høy kvalitet. Som stibygger på Beitostølen er det stor missunelsen rundt jordsmonnet de har å jobbe med her, er av den langt smoothere typen. Nettverket av stier er planlagt godt og selv om en sti skulle ligge i et bratt parti har de laget gode "switchbacks" som snirkler seg oppover langs skråningene.

Rød sti

Rød sti

Graderingene av stiene er vi ikke helt enige i. Da vi i Norge har ganske klare rettningslinjer for hva som er grønn, blå, rød og sort sti kan det virke som at pod Smrkn kan ha laget sitt eget opplegg. Alle stiene ligger på ca samme nivå, men de sorte er f.eks litt smalere enn de grønne. Joda, de sorte stiene er også litt brattere, ikke fullt så "steinryddet", men sammenlignet med Norsk standard så er sort her ca blå hjemme. Bare litt smalere.

Sort sti

Sort sti

Uannsett hva vi tenker om graderinger så vet dette. Det er fantastisk god flyt i alle stiene. Det er opp og ned, berg og dalbane, små hopp, strøkne doseringer og ikke minst, godt drenerte stier. Det er tydelig at det er noen god stibyggere som har væry involvert samt at det er lett å se at det har vært god økonomisk innsats for å få til anlegget.

Pod Smrken 2018 (14 of 15).jpg
download.jpg
 

Hard Facts

  • Antall km: 80 fordelt på alle nivåer (mest rød og sort)
  • Sykkelutleie: Ja
  • Sykkelvask: Ja
  • Campingmulighet: Ja
  • Sykkelbutikk: Ja
  • Resturant: Ja
  • Downhill: Nei
  • Heis: Nei