Not all action and adrenalin!

Jizera Mountains

Jizera Mountains tidlig høst 2018 (1 of 12).jpg

Denne ferien var egentlig ment som en solstolferie med en god bok og sand mellom tærna. Siden prisen ikke var helt på vår side så ble det booket en halvlang uke i Tsjekkia i stedet. Vi har syklet, klatret og syklet enda litt mer. I dag var dagen for rolig vandring i Jizera Mountains.

Zuzana forteller at i gamledager så fant de gull i denne elven. Tipper de har plukket alt 

Zuzana forteller at i gamledager så fant de gull i denne elven. Tipper de har plukket alt 

Når Zuzana var en liten jente så var de ofte oppe i fjellene her. Hun husker bakkene og "fjellene" som elendigheten lange og høye, men selv om bakketoppene den gangen var "hatfulle" så er det kanskje her hennes kjærlighet til fjellene begynte. Er det ikke litt rart at det man kanskje "hatet" som liten er noe man setter pris på som eldre?

Kan det sammenlignes med langrenn? det som var kjedelig når man var liten, men som eldre setter stor pris på?

Jizera Mountains tidlig høst 2018 (8 of 12).jpg

Hard fakta Jizera Mountains:

  • Høyeste fjelltopp: Wysoka Kopa 1,127 m
  • Langrenn: Ja, 170km med løyper
  • Sykkel: ja, men oppmerkede stier
  • Hiking: ja, på stier
  • Overnatting: Ja
  • Resturanger: Ja
Jizera Mountains tidlig høst 2018 (10 of 12).jpg

Selv om gullet kanskje er borte så lever det masse liv i elven Jizera River. Langs den flotte elven var det mange flotte bademuligheter. Vi hadde desverre ikke med noe badetøy og det var litt for mange turgåere for nakenbading. Det hadde jo vært for ille om eldre frøken hade seilet over av begeistring over to halvgærne ungdommer( ja, oss) hadde stupt uti elven nakne.

Jizera Mountains tidlig høst 2018 (11 of 12).jpg