Fagerdalen rundt x 2 (fail)

Torsdag 5.7 var dagen for litt eventyr. Zuzana var satt opp på å guide Synshorn Via Ferrata og ønsket skyss hjem etter jobb. Hmm, hva med at jeg sykler alle toppene rundt Fagerdalen og så møtes vi ved bilen etter sykkel og jobb for så løpe runden på nytt?

Mefjellet Enduro (2 of 4).jpg

Zuzana skulle ha den første gruppa på jobb og startet kl 9. Jeg ble litt forsinket hjemmefra så jeg kom ikke igang med å sykle før ca kl 10. Mefjellet er den store fjellsiden man ser fra parkeringen til venstre for moreneryggen som går inn i Fagerdalen. Om vinteren er dette en meget flott nedkjøringsside for randofolket. En nedkjøring ikke alle våger seg bort på. Om sommeren følger du en tydelig morenerygg opp til bekken. Herfra må du bruke litt fantasi og rettningssans for det er ingen tydelig sti til toppen. Etter 200m stopper sykkelinnsasten min. Det er allerde for bratt og knotete for å få til noen fornuftig sykling. Til toppen, hvor bildet over er tatt går det ca 40 min med "push bike"

Mefjellet Enduro (3 of 4).jpg

Jeg vil si at denne turen er på mange måter helt rå, men så er den også for spesielt interesserte sykkelfantaster med mye energi, tålmodighet, eventyrlysst, som har et ønske om å oppleve noe ikke alle andre får.

Hard fakta:

  • Distanse: ca 11km
  • Høydemeter akumulert: 820
  • Tid: 2-3h med gjenvn bevegelse

Når man pusher en sykkel rundt i fjellet på denne måten kan man ikke unngå å få noen lange blikk og noen lange samtaler med folk som er nysgjerrig på hva man egentlig har tenkt her. Jeg var i bevegelse i litt over 2h og brukte litt over 3h totalt, ink foto, snikk snakk og spotting etter den beste mulig nedkjøring. Turen byr på alt fra helt rå singeltrack til sykkelbæring opp bratte fjellskrenter og ikke minst, du får deg en skikkelig fin nedkjøring fra Synshorn på slutten.

Nede ved bilen sto Zuzana klar med løpeskoa og en vaffel i hånda. Sykkelklær, knebeskyttere og sykkelhjelm ble bytta ut mot truckercaps, løpesko og løpeshorts. Etter to år med kjærestetid så skulle dette bli vår første løpetur sammen i fjellet. Zuzana mener det er kjedelig å løpe med meg fordi hu tror det går for fort, for langt og at jeg ville løpe fra henne. Ja, hun var helt ute å kjøre, men hu la på trøkket og forsvant opp bakken.

Ill run so hard and leave you so far behind that you will never ask me to run with you again- Z.R

Motbakken ga Zuzana fort en på tryne og varmen slo ende hardere. Jeg hadde noen tunge sykkelben, men etterhvert tok jeg hun igjen. Løpeturer som dette handler ikke om distanse, hastighet og førsteplasser. Det handler om å finne en morsom sti, med spennende utfordringer, photospots og om muligheten byr seg så skal det klatres litt.

Mefjellet hike and run (2 of 34).jpg

Det er helt rått å bevege seg i fjellet med lett oppakkning, gode løpesko, et kamera og en herlig partner. Motbakkene, steinene, utsiktene, alt ligger der, bare forsyn deg.Husk fanatsi og påganagsmot. Eventuelt, ta med deg en energibar også :D

Nå er det sånn at den opprinnelige planen var å løpe samme ruta som jeg syklet, men etter nedoverløping til Fagerdalen etter Mefjellet så kom hofte/kneskaden min smygende og jeg vurderte det til at skaden var strukket langt nok under Mont Blanc Maraton på forrige søndag. Nede i Fagerdalen bestemte vi oss for å ta stien tilbake til mot Bygdin og Bygdesheim. Fra Bygdesheim er det kun grusvei, men med utsikten mot Bygding Hotell og Bitihorn er det en enkel seilas å løpe tilbake til bilen. Det ble altså ikke Fagerdalen x2, men jeg vil kalle det for en fin dag i fjellet. Det er ikke alltid man kan kontrollere osse kroppen oppfører seg og denne "skaden" jeg har i kne/hofte/lår har jeg slitt med i 5 år. Jeg får rett og slett tilpasse noen av turene mine og gi meg når kroppen sier fra.

Mefjellet hike and run (24 of 34).jpg
Mefjellet hike and run (34 of 34).jpg
Du kan si at de tørre forholdene i fjellet nå er helt magisk! Kom deg ut i støvet

Du kan si at de tørre forholdene i fjellet nå er helt magisk! Kom deg ut i støvet