Bitihorn Southside

Som den snille og omtenksomme storebroren jeg er så syns jeg det var viktig å la min lillesøster få oppleve en skikkelig tur når hun skulle besøke toppen av Bitihorn for første gang. Vi kjørte opp til Båtskaret etter jobb og gikk mot toppen. "The easy way"

P1000841.JPG

Etter 10 min med snill start tenkte jeg at det var like greit å gi gass så vi "shortcuttet" noen av sikksakkene oppover fjellet. Etter en kjapp scramblingsti var vi var oppe ved moreneryggen som tar oss inn i bratte etappen. Det finne flere muligheter for å "spice opp" turen her, men vi holdt oss til normalrute frem til punktet hvor "Tyskerstien" kommer inn i Turiststien. Her tok vi av til høyre for å finne et mer utfordrende terreng. Mer moro :D

Bitihorn Anna Fremside 2018 (6 of 45).jpg

Det er utallige muligheter på Bitihorn og turiststien på fremsiden er bare en av mange. Det er en sti jeg har løpt og gått utallige ganger, men det er lett å "spice" den opp uten å miste resten av turfølget. Fjellet er rimelig fast, men velger du å gå utenfor den oppmerkede stien så bør du ta noen forhåndsregler mtp stein som ikke sitter fast i fjellet eller hyller som du blir stående fast på dersom klatrekunnskapen skulle mangle.

Bitihorn Anna Fremside 2018 (3 of 45).jpg

Tenker at dette ikke skal bli noen guide for turen, men mer en bildespesiel da søster gikk til topps på Bitihorn på dagen våres mor skulle hatt bursdag. Det ble en fantastisk fin søskentur på det fineste fjellet på Beitostølen. Kan legge til at vi gikk en høyst alternativ rute opp "Turiststien på Bitihorn". . Stay safe!