Bikexploring "Skøltefjorden"

Dagen var ung da jeg sto opp for å gjøre unna litt jobb på nettsiden. Jeg fikk endelig laget "ferdig" utstyrsiden min. Det er mange som lurer på hva jeg har av turoppsett så nå ligger ski, briller, hjelmer og annet div ute på "Mitt utstyr"


Zuzana våknet etterhvert og gutta, Kenzo og Fenriz løp rundt i hagen. Jeg hadde noen tanker om å kunne finne frem til noen fler 1-2h "før/etter jobb turer". Både for sykkel og med løpesko. Det er digg å kunne stå opp for å ha noen gode turer i nærområdet man kjenner til. Det kan være litt ambivalent å bruke de verdifulle fridagene til å lete etter gode turer i skauen og på fjellet, for de fleste "exped" tura blir jo ganske knotete og når man har fri vil man helst ha så gode turer som mulig.

Bikexpedition Skølte.jpg

Dagen ble planlagt i dag tidlig på ut.no, men det var dårlig med frokost, brødmat og lunsjtilbud i skuffen så det måtte bakes scones, kokes egg og brygges kaffe. Klokken 11 var vi på hjul og syklet fra Skammestein og nedover mot Skølte/Dale. Etter at du krysser brua går det nok en 500meter før du svinger inn til høyre og opp en grusa traktorvei. Etter hva jeg husket på kartet skulle det ikke være traktorsti nr 1 til venstre, men nr2. Oppe på høyden så fant vi traktorvei #2. Denne veien er ikke ikke gruset, men ganske nylig fikset opp. Selv om det er en traktorsti så føltes det ikke ut som at vi syklet noen vei.

Bikexpedition Skølte-2.jpg

Etterhvert så skal man svinge av traktorstien og sykle mot riksveien igjen. Se øverste bildet så skjønner du at denne stien er det ikke mange som bruker. Det er nok etterlevninger av et hogstprosjekt at denne stien er her. Vi knotet oss igjennom, med noe god flyt før vi enteret hogstfeltet! For en nydelig utsikt vi fikk! Det går en gammel sti helt ned til RV, men den er ikke hyppig besøkt og det lurer noen stubber under gresset så pass på og ikke åpne bremsene for fullt!

Zuzana fighter med alle fluene

Zuzana fighter med alle fluene

Nede på Riksveien sykler du mot Skølte igjen, men etter 200m må du lete opp nok en gammel traktorsti, ett gammelt hogstfelt og et nydelig utsiktspunkt. Kartet viser at traktorstien går helt ned til hyttevegen ved Mørstadfjorden og det gjør den jo på en måte, men nesten nede ved veien møter man faktisk på en opparbeidet og ryddet sti. Skiltet viste Dale bru, men vi tok den andre veien. ca 900m med tidvis meget fin sykkelsti.

Bikexpedition Skølte-5.jpg

Nede på hytteveien ble vi enige om at turen var fin, men litt kort så vi syklet sørover mot Dale bru. etter ca 600m fant vi en sti som så spennende ut. Den hadde rettning tilbake mot Mørstefjorden og Sagahaugfossen. Et par småtrær hadde gitt etter for vinden og lå på kryss av stien her også, men barnålsbunn og morene er nydelig å sykle på. Stien endte i det vi vil si å være en perfekt badeplass. Krystallklart fjellvann, med småfjell, småbruk og nydelig skog rundt oss på alle kanter. Det gikk også å høre suset etter fossen litt lengre ned langs elven. Skal vi bade da?

Bikexpedition Skølte-9.jpg

vi får si det sånn at det var deilig, men det var såpass kaldt at jeg måtte sjekke om ´n fortsatt var der. Zuzana nøyet seg med å vasse, men angret senere og var gira på å teste tempen.

Bikexpedition Skølte-6.jpg

Med en bitteliten innsats så kan dette bli en fin runde på sykkel, men det fordrer vel at vi får grunneiers tillatelse for det må nok litt ryddesag og en liten motorsag til for at denne runda skal bli maks. Det er også gode muligheter for å bare holde seg på traktorveier på denne runda, men litt herjing på endurosykla ned noen smale stier er jo litt moro da.

Friskheten er stor, men smil hele veien

Friskheten er stor, men smil hele veien